ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKAN YARDIMCISI SAYIN OSMAN BOYRAZ ARUS YÖNETİMİ İLE OSTİMDE BULUŞTU

Ekleme Tarihi 24.01.2024

Demiryolunda Millileşmenin İvmesi Artacak

Demiryolunda Millileşmenin İvmesi Artacak

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimiyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, ulaşım yatırımları programında demiryolu sektörüne ağırlık verdiklerine dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu güçlü iradeyle savunma sanayiinde yazılan başarı destanını raylı sistemler sektöründe de yazacağız. ARUS’u raylı sistemler sektöründeki yerli ve milli üretime yaptığı katkılardan dolayı kutluyorum. Bu başarı hikayesinin ivmesini artıracağız.” mesajını verdi. 
 
Raylı sistemler sektörünün paydaşlarını bir araya getiren toplantıya; OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve ARUS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turgay Gökdemir, TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar, Genel Müdür Yardımcıları İrfan İpşir ve Yusuf Aldemir, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Aselsan, TÜBİTAK RUTE ve ARUS yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.
 
ARUS Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, üretim, tasarım, yerlileştirme, Ar-Ge ve ihracat konularında sektör sorunlarını ve taleplerini Bakan Yardımcısı Boyraz’la paylaştı. 

İlgili Görseller