ARUS-BULGARİSTAN GREEN TRANSPORT CLUSTER ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI SOFYADA GERÇEKLEŞTİ.

Added Date 30.10.2023

BULGARİSTAN ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME BAKANI GEORGI GVOZDEYKOV’UN ARUS-GREEN TRANSPORT CLUSTER ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINDA YAPTIĞI AÇILIŞ KONUŞMASI BULGARİSTAN BASININDA YER ALDI.

 

Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Gvozdeykov, ARUS-Green Transport Cluster İşbirliği toplantısına katılarak bir açılış konuşması yaptı. Etkinliğin özel konuğu ise dünya nakliye organizasyonu FIATA'nın genel müdürü Dr. Ivan Petrov'du.

Konuşmasında Bulgaristan ve Türkiye'den 50'den fazla demiryolu şirketini Sofya'da bir araya getiren demiryolu sektöründeki uluslararası Bulgar-Türk iş forumunun açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Bulgaristan-Türkiye sınırının tüm Avrupa Birliği'ndeki en yoğun sınır olduğunu bu nedenle Bulgaristan ile Türkiye arasındaki demiryolu bağlantısının iyileştirilmesinin önemini vurguladı.

Bu kapsamda iki ülke arasında bu yöndeki trafiğin bir kısmını üstlenecek ikinci bir demiryolu geçişinin inşası için aktif olarak çalıştıklarını ve şu anda yeni Yambol - Elhovo - Lesovo sınır demiryolu geçişi için bir ön yatırım çalışmasının halihazırda devam ettiğini anlattı.

Bakan Gvozdeykov, sahip oldukları modası geçmiş, eski ve verimsiz olan demiryolu taşıtlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak 2 yıl içinde BDZ-Yolcu Taşımacılığı için, 10 adet yeni lokomotif, 50 adet yolcu vagonu alımının yanı sıra 140'tan fazla yolcu vagonunun modernizasyonunu planladıklarını ve yakında tahmini değeri yaklaşık 105 milyon Bulgar Levası olan bir kamu ihalesini açıklayacaklarını bildirdi.

Modernizasyon projesi çerçevesinde 64’ü BDZ olmak üzere 89 trenin emniyetli bir şekilde çalışması için araç içi cihazlar alınacağını, ERTMS sisteminin trenlerde uygulanacağını ve demiryolu taşımacılığında daha fazla güvenlik sağlanması gerektiğinin önemini vurgulayarak demiryolu araçları üreten ve modernizasyon çalışması yapacak tüm şirketleri ihalelere katılmaya davet etti.

Related Images