SANAYİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEK PROGRAMI OSTİM'DE TANITILDI

Ekleme Tarihi 26.05.2023

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Kümelenme Destek Programını yeniledi. Destek oranlarının yükseltildiği programda başvurular alınmaya başlandı.
Sanayi Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Kümelenme Dairesi Başkanı Behiye Canan Ünlü ve Bakanlık Uzmanları yenilenen Kümelenme Destek Programı hakkında OSTİM’de görüş alışverişinde bulundu.
OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, Ostim Vakfı Müdürü Gülnaz Karaosmanoğlu, AKİP - Anadolu Kümeleri İşbirliği Platformu temsilcileri ve OSTİM ve ARUS Kümelenme Koordinatörlerinin katıldığı toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Hakan Bal, yenilenen destek programı hakkında sunum yaptı.
Programın 4 temel alanı desteklediğini belirten Bal, bu alanları; Kurumsal Kapasite, Faktör Koşulları, Verimlilik ve Yenilik olarak sıraladı.
Küme Destek oranı yüzde 70’e çıkarıldı.
Desteklenen giderleri de anlatan Bal, makine, ekipman, yazılım, personel, ofis kirası, seyahat, konaklama, gümrük, ve nakliye, bina, araç, sarf malzeme, yeminli mali müşavir hizmeti, idari giderlerin desteklendiğini kaydetti.
Proje destek oranlarının da artırıldığını anlatan tecrübeli uzman, “Destek oranı KDV hariç yüzde 50'den yüzde 70’e çıkarıldı. Yerli makine ekipman alımında yüzde 70’e ilave yüzde 15 daha destek verilecek.” dedi.
Proje destek süresinin 5 yıl olduğunu belirten Hakan Bal, mücbir sebeplerle destek süresinin 2 yıl daha uzatılabileceğini kaydetti.

İlgili Görseller