"2020 ERCI INNOVATION AWARDS" TÖRENİ DÜZENLENDİ

Added Date 23.09.2020

23 Eylül tarihinde InnoTrans Business Days etkinlikleri kapsamında ERCI (European Railway Cluster Initiatives)'nin düzenlediği "2020 Innovation Awards" töreninde 3 ödülden ikisi ARUS üyesi firmalarımız Aselsan ve Enekom tarafından kazanıldı.

Açılış konuşmasını Avrupa Komisyonu Mühendisilik Denizcilik ve Raylı Sistemler departmanı ve aynı zamanda Demiryolu Endüstrisi Rekabetçilik Uzman Grubu Başkanı Barbara BONVISSUTO yaptı. Ardından ERCI kurucusu ve Jüri başkanı Jean VERRIER ERCI'nin kuruluşu hakkında kısa bilgi verdi. Tüm kümelenmeler kendi adaylarının tanıtımını yaptı. ARUS Kümelenmesi'nden adayların tanıtımını ARUS Kümelenmesi Koordinatörü Dr. İlhami PEKTAŞ gerçekleştirdi. Üyelerimiz Aselsan MIDAS-R, Enekom RailAcoustic, Kardemir Ray Sertleştirme İnovasyonlarıyla törene katılım sağladı. İtalyan DITECFER ve EXXTRA Projesi Koordinatörü Veronica Elena BOCCI EXXTRA projesi kapsamındaki clusterXchange hakkında bilgilendirme yaptı.

En iyi Büyük Şirket olarak ASELSAN firmamız MİDAS-R çalışmasıyla ödül kazanırken, Jüri özel ödülünü ENEKOM firmamız RailAcoustic çalışmasıyla kazandı. En iyi KOBİ olarak Almaya'dan Rail.S kümelenmesinden CG Rail'in Hafif Boji Şasisi ödüle layık görüldü.

Uluslararası çapta bize büyük gurur yaşatan firmalarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.  

Related Images